Tak fordi du så med fra stuen til GRANTOUR ONLINE lørdag d. 6. februar.
Her kan du se eller gense lidt fra kurset. Håber vi ses en anden gang enten i skoven eller online. Denne side er tilgængelig til og med mandag den 15. februar.
Lige nu kan du sagtens finde grønt under sneen. Du skal bare vide hvad du kigger efter.
Kend forskel på de tre grantyper du finder i skoven ved Skodsborg. Douglas gran og grandis har bløde nåle – rødgran en meget stikkende nål som du bedes passe på ikke at få galt i halsen.
Grankogler indholdet nogle små flyvefrø under den hårde overflade, som rent faktisk kan spises. Det er disse frø der spredes rundt med vinden og altså den måde at grantræerne formerer sig på. Grankoglen gør alt for at beskytte sine frø, ved netop at pakke dem ind i den hårde kogle og tilmed påføre harpiks på overfladen. Lig de helt blanke uåbnede kogler på radiatoren eller i en ovn på 100 grader (gerne varmluft) – hold øje
Der er så meget man kan snakke om når det gælder gran. Brug gran i retter som ville du bruge rosmarin eller enebær.
Gran passer super godt i retter med tomat, lammekølle eller i retter omkring juletid.
Til okt/nov regner jeg med at have en kogebog parat. Men her får i lige lidt inspiration til at starte med.
Har du lyst til at blive medlem af kulNatur-foreningen og få medlemstilbud og oplevelser i naturen. så kan du tilmelde dig HER for 200 kr. for et helt år
Lige nu er det inkl. skovfitOnline-LIVE hver fredag kl. 11.00 samt et vildt tip hver uge fra det vilde spisekammer:-) Træningen ligger der en uge før den bliver skiftet ud med en ny træning og et nyt vildt tip.
Du kan med fordel tilmelde dig vores to nyhedsbreve. Det ene nyhedsbrev fokusere på vores events og træning i skoven mens det andet SkovfitOnline giver dig ugentlige vilde tips til inspiration lige ned i mailboksen. Tilmeld dig et eller begge TRYK HER