Kram din brændenælde

Kig godt efter i skovbunden, i græsset, i kanterne ved engen… Det er nu de begynder at pible frem de små lækre og brand-sunde brændenælder. Vi kan brede hele arsenalet  af både vitaminer og mineraler ud, når det gælder indholdet af brændenælden, men for bare at starte et sted så er brændenælden fyldt med jern. Faktisk mere end grønkål…

Og ja, de brænder de krabater, men det gør ikke noget. De indeholder nemlig deres egen modgift. Så har du mod på en god brændenældekrammer, så kram og klem løs til saften kommer ud og smør på det “brændte” sted. Det føles ikke rart, når man brænder sig på en brændenælde, men det er helt ufarligt. Faktisk er ordet brænde ret misvisende. Det er nemlig i stedet små bitte nålestik med histamin som rammer dig. Men det går altså væk inden for en halv time.

Så i stedet for at få histaminet inde fra din krop, så kommer den altså udefra i brændenældens tilfælde. Du får den altså ved at klemme saft ud. Eller også lever du med den brændende fornemmelse, mens du går hjem og sætter en dejlig gryderet over – og (efter at du har skyllet dine nælder, så smider du dem i til sidst mens gryderetten står og simrer.

Smagfuldt og lækkert og ikke mindst sundt tilbehør til din gryderet.

Velbekomme.