Strandens spisekammer

Velkommen til strandens Spisekammers onlineunivers. Her finder du videoer med guides til at bruge strandens mange dejlige urter. Videoerne ligger månedsvis, så du kan se de urter, der er mest aktuelle under hver måned i året. Og der bliver løbende lagt videoer op der følger de kommende måneder.

Velbekomme udenfor.

Maj:

Strandmelde smager lækkert som spinat. Her de de meget små.

Røllike før den får blomst. God for stort set alt. Hør hvorfor den også kaldes Noisebleed.

Pileurts suppe – smager bedst tidligt på sommeren. Pas på med ikke at overspise. Vi ved ikke meget om Pileurten.

Løgkarse finder du også ved stranden. Den kaldes også Frikadelleurt.

Korsknap kaldes også creeping Charlie. Lær at genkende den.

Gåsepotentil som “lille”.

Strandarve smager af agurk

Lav en lækker strandarve tzatziki

Brændenælde skud – masser vitaminer og mineraler.

Bellis/tusindfryd kan du rent faktisk putte i din mad. Vær varsom da den gule midte har en række stoffer som du ikke skal overspise. men du kan sagtens bruge den i moderate mængder. Bl.a. i din salat eller sylt den smukke blomst som spændende tilbehør.

Her ser du agerpadderok ved andet. vil du vide mere så tjek SKOVENS SPISEKAMMER.

Juni

Hybenrose – en smuk, dekorativ og lettere sød/perfumeret smagsgiver til din madlavning. Her smukt i koldskål.

Rød tvetand kan du finde i det meste af sankeperioden. Det er en af de første der dukker op.

Svits vilde urter på panden. Mit fund på stranden.

Skvalderkål kan du bruge som ville du bruge ruccula i salat. Se her hvordan.

Brændende vildskab. Her med lidt cremefraiche.

Juli

Gråbynke

Rød hestehov

Brændenældens frø er et fint alternativ til chiafrø