Ugens vilde tip: Gransalt

Gransalt er et supersundt indslag, og en god måde at få ekstra c-vitamin på. Men det er også en god måde at skære ned på saltet i dagligdagen.

Sådan gør du

Køb en god salt – gerne middelhavssalt eller uraffineret salt (altså ubearbejdet salt).

Når jeg laver gransalt, bruger jeg ca. half-and-half and gran og salt – men det er en smagssag, prøv dig frem.

Det er vigtigt at hakke eller blende grannålene fint, da de ellers kan stikke som – ja nåle i svælget. Det er især vigtigt, når du bruger de lidt ældre nåle og ikke de helt friske forårsskud. Personligt er jeg rigtig glad for de lidt ældre nåle, da de har mere smag. Og så kan jeg godt lide at gran er stedsegrøn – altså at du kan finde den året rundt.

Brug en god blender, en elektrisk urtehakker eller en kaffekværn til at hakke nålene. Bruger du en stavblender er det vigtigt at hakke meget længe – eller ad flere omgange, for at være sikker på at der ikke er hele nåle eller store stykker tilbage.

Derefter blander du det finthakkede gran og salt sammen – og nu har du en god og sund salt, som kan bruges i den daglige madlavning.

Vil du have flere tips til at få gran ind i dit køkken? Så se vores grankurser på vores grønne shop – og tilmeld dig nyhedsbrevet i formularen herunder, så får du mange flere gode tips til at få lidt mere vildskab ind i din madlavning og skønhedspleje.

Du kan også få mere inspiration ved at komme med på Grantour – eller bestille din egen. Se mere her