Æbler booster forbrændingen

I januar sætter vi fokus på urter – og mad – der booster din sundhed, og hjælper med at sætte din forbrænding i vejret.

Æbler især DE GRØNNE afgifter kroppen og forbrænder fedt. Det er stoffet pektin i grønne æbler – især i de umodne æbler (til gengæld er der flere vitaminer i de modne æbler). Pektin hjælper bl.a. til at stille mætheds-følelsen. Røde æbler indeholder dog lidt flere antioxidanter end de grønne. 

Æbler indeholder kun meget lidt sukker og kalorier, men har mange sunde opløselige fibre og flavonoider. Især i skrællen. De er perfekte for dem, der forsøger at tabe sig eller lider af konstant madtrangÆbler stimulerer nemlig appetitten, og så er det nemmere ikke at overspise. Du kan spise så mange du lyster, fordi de vil hjælpe dig med at komme af med kiloerne samt give dig energi. (Men husk nu at spise varieret). 

Æbler er vanddrivende og sænker blodtryk takket være deres indhold af kalium. Æbler indeholder rigtig mange vitaminer men især E-vitamin – et stærkt antioxidant. 

Morgenmad med æble – sætter fut i forbrændingen. 

Det er ofte svært for folk at finde på morgenmad der kke indeholder de klassiske ingredienser smør og brød. Her er en morgenmad der er på MIN liste flere gange om ugen. Og i øvrigt en lille vigtig information. – Der er en sammenhæng mellem overvægt og det at skippe morgenmaden. DET ER VIRKELIG IKKE EN GOD IDE AT SPRINGE MORGENMADEN OVER. Start dagen med mad der hjælper dig resten af dagen.  

Denne opskrift hjælper dig med at sætte fut i forbrændingen fra morgenstunden, og giver dig en god mæthedsfølelse, der kan holde et godt stykke op ad dagen. Det er en opskrift, der er ideel til at regulere stofskiftet og sænke kolesteroltallet. Kombinationen af grønne æbler og havregryn sætter nemlig stofskiftet i gang. 

Min egen morgenmad 1-3 gange pr uge består af havregrød lavet af fiberholdig havregryn med revet eller udskåret æbler oven på, drysset med friskhakket skovmærke (når der er sæson for det) Som prikken over i-et – drys kanel(gerne ægte kanel også kaldet ceylonkanel) hen over blandingen. Det smager super godt. For afveksling så drys chia, mandler, nødder, kokosflager  eller bær over MEN helst altid lidt æble. Den kombi kan noget!! 

På den måde starter du dagen med et boost af en forbrænding som lægger en god bund for resten af dagen i.f.t. dit blodsukker, dit kolesteroltal og din fedtforbrænding. 

  • Det fiber, som er til stede i havre, hjælper kroppen med at absorbereflere giftstoffer og fjerne det dårlige kolesterol fra blodet. (og selvom havre er på manges liste over noget af det man skal holde sig fra i.f.m vægttab, så tyder alt på at lige netop havren er suveræn, når vi skal have forbrændingen igang. Og havre fylder maven så du er mæt længe. 
  • Grønne æblers indhold af polyphenoler og pektin, fjerner dårligt kolesterol og afbalancere dine niveauer af godt kolesterol (også kaldetHDL) i blodet. Dette er bl.a afgørende i.f.t. hjerteproblemer. Så æblerne har altså nogle af de samme funktioner som havre. Det to sammen er en virkelig god ven for din krop. 
  • Og skovmærke og kanel sænker kolesteroltallet pga. kumarin.  

 Vil du have mere inspiration til naturlig sundhed og velvære?

Lær at spise gran

Boost din sundhed med gran, som bl.a. indeholder masser af c-vitamin. Du får guide til de forskellige grantyper, og lækre opskrifter til din hverdag.

 

 

Bestil træn med naturen Træn med naturen (bog)

Få inspiration til træning i naturen, viden om naturens gavnlige påvirkning på os og viden om naturens spisekammer. Lige nu får du e-bogen for kun 169 kr. (fysisk bog 279 kr.).

Med både bog og e-bog får du adgang til en masse bonusmateriale og videoer.

 

Træn med naturen – online kursus

I dette online kursus får du videoer og guides med inspiration til at rykke din træning ud i naturen.

Læs mere her