Ugens vilde tip: Skovmærke

Selvom der lige nu ikke ser ud, som om der er så meget grønt derude, så skal du ikke tage fejl. Se ordentlig efter – drys sneen væk… Her ser du de smukke skovmærker der er så sejlivede, at de faktisk står bi året rundt. Det skal virkelig være koldt, hvis ikke du kan få fat på en (dog måske lidt medtaget) skovmærke.

Ikke desto mindre så findes den, og selvom der klart er mere saft og kraft i den lille sag  om foråret og sommeren, så synes jeg altid der er noget helt særligt ved at plukke det, der er LIGE NU OG HER i årstiden.

Tag en håndfuld med hjem og skyl dem og lad dem tørre. Her frigives kumarinen og du vil få en svag kanel- / vanillesmag frem, når du putter dem i din te. Skovmærke er bl.a. godt for kredsløbet og forbrændingen. Den er let euforiserende/beroligende og skulle efter sigende være god mod et forhøjet kolesteroltal.

En håndfuld skovmærke, en kanelstang og en skive appelsin overhældes med kogt vand afkølet til ca. 70 grader. MUMS (Da skovmærken ikke er så kraftig lige nu skal hele herligheden trække længe. Gerne 20 minutter eller mere.