Mælkebøttesaft

Mælkebøtten er antiinflammatorisk, basisk, udrensende og sætter forbrændingen i vejret.
Planten har været brugt i køkkenet og medicinsk siden tidernes morgen, og nu er
den atter ved at vinde indpas i mange moderne, danske køkkener. Og lige nu blomstrer mælkebøtten, så det er nu, du skal lave mælkebøttesaft.

Her er min egen sunde og smagfulde mælkebøttesaft som er med appelsin og skovmærke, (som du finder i skoven i hele landet, bortset fra Nord- og Vestjyland), for at spare på sukkeret i den traditionelle opskrift.

Pluk fem store håndfulde mælkebøttehoveder og store buketter med skovmærke. Brug en økologisk appelsin og hæld akaciehonning ud over blandingen og hæld kogt vand
nedkølet til 70 grader hen over.

Lad det stå natten over i køleskabet og si det til den dejligste saft dagen efter.

Velbekomme!

Dette vilde tip er fra bogen Skovens Spisekammer, som udkom som e-bog 17. april.